Limited Art Edition

Limited Art Edition je unikátní projekt, který si klade za cíl propojovat výtvarné umění s autorským přístupem při výrobě ušlechtilých ovocných destilátů. Tato speciální edice je společným dílem předních výtvarných umělců a řemeslné Palírny Radlík. Tvoří ji deset pro tuto edici vyrobených ovocných pálenek s autorskými díly umělců, kteří formovali naši výtvarnou scénu v období po roce 1989. Od každého druhu je vyrobeno 150 číslovaných lahví a jejich etiketa je ručně signována daným autorem.  

 Edice má sloužit i k podpoře výtvarného umění. Z každé prodané lahve bude částkou 300 Kč sponzorována některá z cen České akademie vizuálního umění za rok 2021, které budou udíleny na podzim tohoto roku.

Zúčastnění výtvarníci, jsou výrazné postavy kulturního života různého zaměření – od populárních, všeobecně známých osobností po autory respektované užším okruhem odborníků. Svá díla na lahvích destilátu presentují Erika Bornová, Tomáš Císařovský, Jiří David, Jiří Kovanda, Petr Nikl, Michael Rittstein, Jiří Slíva, Antonín Střížek, Vlastimil Třešňák, a Jiří Votruba

VÍCE O EDICI NALEZNETE V E-SHOPU V KATEGORII LIMITED ART EDITION