Zamražení
-nejjednodušší způsob konzervace moštu
-mošt stačí stočit do PET lahví a uschovat v mrazáku na téměř libovolnou dobu
-po rozmražení je mošt bez větší změny na chuti
Křen
-křen selský našel své uplatnění v konzervárenství díky obsaženým fytoncidům, které braní mikroorganismům v jejich růstu
-přidáním do moštu dosáhnete zcela přírodního zakonzervování a navíc dodáte šťávě charakteristickou, lehce štiplavou chuť
-dávkování je přibližně půl lžíce na 1 litr jablečného moštu
Pasterizace
-u této metody se šťáva zahřeje na cca 70 – 80 ºC po dobu 20 minut a ještě za tepla se přeleje až po okraj do čistých PET lahví (aby v nich nezbyl žádný vzduch)
-nevýhodou může být lehká změna chuti a složení
Sorban draselný
-jeden ze způsobů chemické konzervace
-přidáním dochází k inhibici kvasinek a plísní
-často se kombinuje s tepelnou úpravou